Wat eten we? Ovenaardappels (8 april 2014)

Vandaag eten we ovenaardappels, Italiaanse worstjes uit de oven en spinazie a la creme. Beetje vreemde combinatie van wat we in huis hadden.

Recept: Ovenaardappels (4 personen)

Warm de oven voor op 200 graden. Schil 1500 gram kruimige aardappels. Snij grote aardappels in vieren, kleinere door de helft. Doe er water bij en breng ze aan de kook. 10 minuten koken.
In de tussentijd: giet 2-3 eetlepels (zonnenbloem)olie in een ovenschaal (ik gebruik 2 ovenschalen, moet nodig eens een grotere schaal kopen!). Zet de ovenschalen in de oven terwijl de aardappels koken. De olie moet goed warm worden.
Giet de aardappels af en verdeel ze over de ovenschalen. Plaats de schaal (of schalen) terug in de oven. 25-35 minuten bakken, totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Regelmatig keren.

Leave a comment