Een Pinterest-zondag

Gisteren, zondag, deden we een dagje Pinterest. Ik heb een ‘board’ op Pinterest dat heet “Weekend-dingen” en daar gingen we op zoek naar activiteiten voor een luie zondag.

We begonnen met een speurtocht, geïnspireerd door 6 Scavenger Hunt Ideas. Onderweg naar de schat (bord snoep in de schuur) hebben we een liedje gezongen (pas als je de tekst kent, krijg de volgende hint), een spelletje Rummikub gespeeld en tig keer de trap op en af gelopen op zoek naar het volgende briefje!

De volgende Pin kwam van een site met activiteiten voor jongens: een oud elektrisch apparaat uit elkaar halen! Bij ons vinden jongens *en* meisjes dat leuk. Een paar weken geleden heeft mijn strijkijzer er de brui aan gegeven (dankzij al dat kalkwater hier!). Gelukkig zijn we nooit zo efficiënt met ritjes naar de stort: het ding stond nog te wachten in de hoek van zolder. Wat een pret van een kapot apparaat! Vooral nadat het waterbak eraf was en de sproeiknop dienst deed als waterpistool…

We wilden daarna eigenlijk deze Nutella-kers koekjes/taartjes bakken maar we bleken geen kersenjam in huis te hebben. (Nutella hebben we altijd in huis.) En het was een luie zondag dus we gingen niet naar buiten. We hadden wel pindakaas, boter, suiker, bloem en ei: dat werd dus een Peanut Butter Cookie in a Cup (oftewel: een pindakaas-koekje in een kopje). Het bakken gaat in de magnetron, in totaal 1.75 minuten baktijd, dus we hoefden niet lang te wachten op het heerlijke koekje. Het recept gaat wel uit van Amerikaanse trek: wij hebben het koekje met zijn vieren gegeten. Voor 1 persoon komt dit koekje in de buurt van een lichte maaltijd.

Tot slot alvast het gluten-vrije ontbijt voor maandagochtend gemaakt: havermout met pindakaas en banaan. Ook weer in ‘no time’ klaar en vanmorgen heerlijk van gesmuld. En ook weer Amerikaanse maten: er is nog zat over voor morgenochtend!

Wat zijn jouw lievelings Pins?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s